Dr Karaaslan Clinic
Çevrimiçi
Dr Karaaslan Clinic
Merhabalar 👋

Size nasıl yardımcı olabilirim?
12:00
İletişime Geç
- VELOCE BB LAZER79 - PARİS IŞILTISI78 - JALUPRO77 - SAÇ DÖKÜLMESİ VE GÜÇLENDİRME TEDAVİLERİ76 - KÖK HÜCRE TEDAVİSİ 75 - OZON TEDAVİ73 - H100 GENÇLİK AŞISI68 - MEZOTERAPİ 67 - COOL LİFTİNG66 - AMELİYATSIZ YÜZ GERME (HIFU)65 - BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRME TEDAVİLERİ64 + Glutatyon Tedavisi + C VİTAMİNİ YÜKLEMESİ - ALTIN İĞNE57 - LAZER TEDAVİLERİ25 + VeloceBB Lazer + Fraksiyonel Lazer + BabyFace + Lazer Epilasyon - İP ASKI VE ÖRÜMCEK AĞI11 + İp Askı ve Örümcek Ağı + AMELİYATSIZ BADEM GÖZ ESTETİĞİ + İP ASKI İLE KAŞ KALDIRMA + Mezospider ile Yüz Germe ve Gıdı Eritme - CİLT BAKIMLARI10 + Aqua Peeling + Mezoestetik Uygulamaları + Cilt Analizi - DOLGU8 + Gözaltı Restorasyonu (Gözaltı Işık Dolgusu) + Elmacık (Yanak) Dolgusu + Saç Dolgusu + Dudak Dolgusu + Burun Dolgusu Ameliyatsız Burun Estetiği - BOTOKS7 + Masseter Botoks + Çiğneme Botoksu + Aşırı Terleme Botoks Tedavisi + Botoks - DERMATOLOJİ6 + Çatlak Tedavisi + Akne ve Leke Tedavileri + Cilt Hastalıklarının Dermatolojik Tedavisi

Blog

Örümcek Ağı Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?

Örümcek ağı, ip yöntemi ile yüz germe işlemidir. Ameliyatsız olarak, cildin daha genç ve dinamik görünmesini sağlamak amacı ile yapılan estetik bir işlemdir.

İple yüz germede; iğne yardımı ile cilde uyumlu ipler cildin alt dokusuna yerleştirilir ve böylece ciltteki sarkma ve yaşlılık belirtilerinin giderilmesi sağlanır. Ameliyatsız, genel anestezi olmadan yapılan acısız ve kısa süren, aynı zamanda sonuçlarının anında görebildiği bir işlemdir.

Örümcek ağı estetiği, uygulandığı dokuyu yeniler ve sıkılaştırır. Uygulandığı bölgeyi arzu edilen yeni formuna sokar ve bölgenin cildine dirilik kazandırır.

Kullanılan ipler cilt uyumludur. Cerrahi işlemlerde kullanılan dan daha ince ve kısa yapıdaki çok sayıda ipin kullanıldığı örümcek ağı estetiği uygulamasında amaç cerrahi sonuç elde etmek değildir.

Uzman kişinin yapacağı ön muayene ile yapılacak işlemler ile hastanın uygun bir aday olup olmadığınına karar verilir.

Çok kısa süre içerisinde uygulanan işlem ağrısız bir yöntemdir. Örümcek ağı estetiğinde kullanılan ipler kendiliğinden çözümlenebilir ve zararsızdır. Hem basit hem de güvenli olan işlem sonucunda hızlıca iyileşme sağlanır.

Örümcek ağı estetiği yönteminde uygulama bölgesinin temizlenmesinin ardından işlem bölgesine topikal anestezik krem uygulanır böylelikle hasta herhangi bir ağrı ve acıya maruz kalmamaktadır.

Tırtıklı polipropilen veya intradermal iplerin, tünel tekniği ile derinin en üst yüzeyinin hemen altına girilip yerleştirilmesi şeklinde gerçekleştirilir.

Ciltte ince uçlu iğneler yardımıyla çok ufak girişler oluşturulur ve ipler hafif hareketler ile cilt altına yerleştirilir.

Bu sayede dokuya daha sıkı tutunmaları sağlanır. İple yüz asma işlemi lokal anestezi kullanılarak gerçekleştirilir ve işlem sonrasında herhangi bir tedaviye veya iyileşme sürecine gerek yoktur.

.