Dr Karaaslan Clinic
Çevrimiçi
Dr Karaaslan Clinic
Merhabalar 👋

Size nasıl yardımcı olabilirim?
12:32
İletişime Geç
- VELOCE BB LAZER79 - PARİS IŞILTISI78 - JALUPRO77 - SAÇ DÖKÜLMESİ VE GÜÇLENDİRME TEDAVİLERİ76 - KÖK HÜCRE TEDAVİSİ 75 - OZON TEDAVİ73 - H100 GENÇLİK AŞISI68 - MEZOTERAPİ 67 - COOL LİFTİNG66 - AMELİYATSIZ YÜZ GERME (HIFU)65 - BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRME TEDAVİLERİ64 + Glutatyon Tedavisi + C VİTAMİNİ YÜKLEMESİ - ALTIN İĞNE57 - LAZER TEDAVİLERİ25 + VeloceBB Lazer + Fraksiyonel Lazer + BabyFace + Lazer Epilasyon - İP ASKI VE ÖRÜMCEK AĞI11 + İp Askı ve Örümcek Ağı + AMELİYATSIZ BADEM GÖZ ESTETİĞİ + İP ASKI İLE KAŞ KALDIRMA + Mezospider ile Yüz Germe ve Gıdı Eritme - CİLT BAKIMLARI10 + Aqua Peeling + Mezoestetik Uygulamaları + Cilt Analizi - DOLGU8 + Gözaltı Restorasyonu (Gözaltı Işık Dolgusu) + Elmacık (Yanak) Dolgusu + Saç Dolgusu + Dudak Dolgusu + Burun Dolgusu Ameliyatsız Burun Estetiği - BOTOKS7 + Masseter Botoks + Çiğneme Botoksu + Aşırı Terleme Botoks Tedavisi + Botoks - DERMATOLOJİ6 + Çatlak Tedavisi + Akne ve Leke Tedavileri + Cilt Hastalıklarının Dermatolojik Tedavisi

Tedavilerimiz

Masseter Botoks

MASSETER BOTOKS

Masseter, çenemizin iki yanında bulunan çiğneme kaslarının adıdır.

Sürekli yapılan çiğneme hareketi veya sert şeyler çiğnemek masseter kasının büyümesine sebep olabilir. Stres kaynaklı diş sıkma hareketi, yani Bruksizm de çene kaslarımızın genişlemesine yol açabilir.

V hattı/V-line botoksu da denilen Masseter botoksu, çiğneme kasına (masseter) enjekte edilir. Burada amaç kasın zayıflamasını ve küçülmesini sağlamaktır. Sonuçta ise yuvarlak ve kare yüz şekilleri incelerek üçgen, oval ya da kalp şekline dönüştürülebilir.

Botoks uygulaması aynı zamanda, çene kaslarını rahatlatarak yüzdeki genel gerginliği de azaltır. Böylece stres ve diş sıkma sorunu için de faydalı olur.

Masseter botoksu nasıl etki eder?

Genişlemiş olan masseter kasları, alt yüz hattımızdaki “Mandibula açısı” veya “Çene açısı” denilen kısma, sert ve karemsi bir görünüm katar. Botoks uygulaması, bu kasları gevşeterek görünümü yumuşatmak için kullanılır.

Masseter kasının içine enjekte edilen botoks sayesinde, kas eskisi kadar güçlü kasılamayacağı için genişlemesi mümkün olmaz ve zamanla hacmi geriler.